%
 • € 520,-
 • € 500,-

Ballonloop 2018: 5 km lopen voor voedselzekerheid

 • Looptijd: van 26 augustus 2018 tot 9 september 2018
Doneer nu

Jan Mertens

 • onbekend
 • -
 • 26/08/2018
 • 26/08/2018
 • € 520,-

Ballonloop 2018: 5 km lopen voor voedselzekerheid

Op 2 september trek ik mijn loopschoenen nog eens aan om de armste boeren in Bolivië, de Filipijnen en West-Afrika een duwtje in de rug te geven. Ik ben lang niet zo getraind als die mensen, die soms een nog grotere afstand moeten afleggen om aan voedsel en water te geraken.Met jullie sponsorgeld kan Solidagro hen ondersteunen om oa. watervoorziening en groententuinen aan te leggen om zo zelf in meer gevarieerde en gezondere voeding te voorzien voor hun families.

Deel deze pagina:

Solidagro

Solidagro logo

Solidagro ondersteunt de armste boerenfamilies in Bolivia, West-Afrika en de Filipijnen. Dankzij kleinschalige projecten zoals groentetuinen, rijstvelden en waterputten werken we samen aan hun recht op beter voedsel. Deze solidariteit willen we delen met jongeren en volwassenen in eigen land via ons educatief aanbod.Onze activiteitenSolidagro ijvert voor het recht op voedsel voor iedereen. We zetten ons voortdurend in om de voedselzekerheid voor boeren in afgelegen plattelandsgebieden in het Zuiden te verbeteren. Want van de 870 miljoen mensen die honger lijden, is tweederde boer. Maar deze boeren staan vaak aan de zwakste kant in de samenleving. Door de druk op land voor de grootschalige teelt van exportgewassen moeten zij vaak leven en werken op de minst vruchtbare gronden. Ze hebben niet of nauwelijks toegang tot markten, kapitaal, of zaden, of ze zijn uiterst afhankelijk van machtige tussenhandelaren. Solidagro werkt vanuit de basis. De duurzaamheid van onze projecten wordt verzekerd door er zorg voor te dragen dat de projecten gedragen worden door de boeren zelf. Boeren beheren zelf de activiteiten en investeringen. Om de duurzaamheid en efficiëntie van onze projecten nog groter te maken, zorgen we er ook voor dat onze partners in elk land en zelfs grensoverschrijdend samenkomen en elkaars projecten bezoeken. Door deze uitwisseling en netwerking leren ze continu van elkaar bij en doen ze nieuwe ideeën op.

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

 1. € 300,-05-09-2018P. Jegers
 2. € 40,-02-09-2018M. Mertens
 3. € 50,-29-08-2018K. Lauriks
 4. € 50,-28-08-2018S. Garré
 5. € 40,-26-08-2018C. DE VOCHT
 6. € 40,-26-08-2018C. Vranckx
  Prachtig initiatief beste Jan en Nadia. Veel succes!

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Jan Mertens


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciëren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!