%
 • € 100,-
 • € 4.200,-

Leven met een niet-aangeboren hersenletsel

 • Looptijd: van 6 november 2017 tot 30 juni 2018
Doneer nu

Vanessa De Grauwe

 • Gijzegem
 • onbekend
 • vrouw
 • 06/11/2017
 • 12/07/2018
 • € 100,-

Leven met een niet-aangeboren hersenletsel

Betaalbare cursussen op maat !

Mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (hersenschade door een ongeval, een beroerte, een operatie, een coma…) worden van de ene dag op de andere geconfronteerd met beperkingen waardoor zij hun oude leven niet (helemaal) meer kunnen opnemen. Naast de fysieke beperkingen zijn er vaak ook moeilijkheden met geheugen, planning, concentratie, energie…. Het neemt veel tijd om na de revalidatie je weg terug te vinden in het gewone maatschappelijke leven.  

Sig wil mensen die een NAH hebben opgelopen, ondersteunen op deze weg. De cursussen worden op maat gemaakt van mensen met NAH. In kleine groep worden thema’s aangepakt op maat van de deelnemers. We houden rekening met specifieke aspecten zoals geheugen, vermoeidheid, tempo en concrete toepassingen. De deelnemers krijgen enerzijds inzichten mee en anderzijds leren zij ook heel veel door ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Een aantal worden al georganiseerd door Sig (basisinformatie en korte lezingen). We willen dit uitbreiden met langerdurende cursussen zoals mindfulness, Kop Op (verwerking van NAH), … De regulieren prijzen van deze cursussen zijn onbetaalbaar voor mensen met een vervangingsinkomen. We hebben eveneens een aanbod van cursussen voor de omgeving van de persoon met NAH: partners, kinderen, ouders, familie en vrienden.  

Via deze steun kunnen we twee langdurige cursussen aanbieden tegen zeer haalbare prijzen.  

Met uw hulp helpt u mensen!Meer info: http://www.sig-net.be/nl/nieuws/steun-de-nah-werking-van-sig_1043.aspx

Deel deze pagina:

Sig vzw

Sig vzw logo

Sig vzw is een organisatie met 10 vaste medewerkers en een groep vrijwilligers. We werken rond het thema handicap/beperking (zie verder), dit enerzijds voor een breed publiek en anderzijds voor professionele hulpverleners. De werking voor professionele hulpverleners dient zichzelf op te brengen door de inkomgelden van de deelnemers (dit blijft een onzekere factor omdat het aantal deelnemers wisselt).

De breedmaatschappelijke werking, oa veel initiatieven voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, is gesubsidieerd door het ministerie van cultuur (sociaal cultureel werk). Deze subsidie volstaat echter nauwelijks om de medewerkers te financieren, dus qua werkingskosten bv voor de honoraria van de lesgevers, hebben we andere middelen nodig. Zeker ook omdat de vorige jaren de al kleine subsidie systematisch verminderd werd door kaasschaafbesparingen.

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

 1. € 50,-22-12-2017E. De Vos
 2. € 50,-28-11-2017D. Smet

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Vanessa De Grauwe


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciƫren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!