%
  • € 0,-
  • € 3.840,-

Lotgenotenbijeenkomsten

  • Looptijd: van 1 februari 2018 tot 31 december 2018
Doneer nu

Stephanie Bataillie

  • onbekend
  • vrouw
  • 28/01/2016
  • 19/02/2019
  • € 0,-

Lotgenotenbijeenkomsten

voor personen met om het even welke spierziekte, maar ook voor ouders en familie- leden

Bijeenkomsten voor lotgenoten van regionale- of diagnosegroepen:

Op dit soort contacten merken deze mensen soms voor het eerst dat ze er niet alleen voor staan. Het is begrijpelijk dat voor sommigen de angst voor de confrontatie met lotgenoten erg diep zit, maar door deze ontmoetingen voelen zij zich gesteund en ze putten er veel energie uit.

- Informele bijeenkomst van lotgenoten met of zonder gastspreker.
- We trachten minstens eenmaal per jaar een bijeenkomst per diagnosegroep te organiseren.
- We tellen een gemiddeld aantal van 13 lotgenotenbijeenkomsten per jaar verspreid over Vlaanderen.Meer info: http://spierziektenvlaanderen.be/projecten-waarvoor-wij-steun-zoeken

Deel deze pagina:

Spierziekten Vlaanderen vzw (voorheen Nema vzw)

Spierziekten Vlaanderen vzw (voorheen Nema vzw) logo

In alles wat Spierziekten Vlaanderen vzw doet, staat het welzijn van de mensen met een neuromusculaire aandoening en hun naasten centraal. Hierbij huldigt Spierziekten Vlaanderen het solidariteitsprincipe: bij onze vereniging zijn personen met om het even welke spierziekte, maar ook ouders, familieleden, vrienden, professionelen of andere betrokkenen welkom.

Er bestaat echter niet één type spierziekte, maar heel veel verschillende. Omdat deze aandoeningen allemaal erg zeldzaam en dus onbekend zijn, is het heel moeilijk om op zoek te gaan naar informatie of lotgenoten met dezelfde aandoening. Deze aandoeningen zijn zo ingrijpend dat men dikwijls totaal ontredderd is na een diagnose. In sommige gevallen moeten ouders verwerken dat hun kind in een rolstoel zal terechtkomen, steeds meer verlamd zal geraken, en vroegtijdig zal sterven. Evengoed kan je echter als volwassene getroffen worden door een spierziekte. Voordien vaak kerngezonde mensen worden plots afhankelijk, kunnen niet meer gaan werken en zitten met tal van vragen.

Onze vereniging betekent voor al deze mensen een grote steun. Het kan immers enorm deugd doen om met lotgenoten te praten. Naast het contact tussen lotgenoten en het uitwisselen van tips en ervaringen, zorgt onze organisatie ook voor vormingsdagen en aangepaste ontspanningsactiviteiten, lobbyen we bij de overheid, volgen we de medische ontwikkelingen op de voet … Op die manier helpen wij iedereen die geconfronteerd wordt met een spierziekte.

 

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

Geen donaties

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Stephanie Bataillie


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciƫren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!