%
 • € 593,-
 • € 2.000,-

WarafikiWalk 2.0

 • Looptijd: van 11 maart 2019 tot 11 mei 2019
Doneer nu

Katrijn De Clercq

 • Gent
 • onbekend
 • vrouw
 • 27/11/2015
 • 14/03/2019
 • € 593,-

WarafikiWalk 2.0

Ten voordele van studiebeurzen voor straatkinderen in Tanzania

Wij zijn de Warafiki wa Maendeleo (Swahili voor ‘de vrienden van Maendeleo’)! In de zomer van 2017 namen we deel aan de Inleefreis van Fracarita Belgium, de ngo voor ontwikkelingssamenwerking van de Broeders van Liefde. We kregen groot respect voor het enthousiasme en de inzet van de vele jongeren die we leerden kennen in Tanzania.

We bezochten er namelijk Maendeleo, een jeugdcentrum voor straatkinderen in Kigoma. Daar heerst extreme armoede. Er leven veel straatkinderen en het jeugdcentrum neemt het voor hen op. Het centrum doet dit echter op een heel eigenzinnige wijze. Niet wat de kinderen en jongeren tekort komen staat centraal, maar hun mogelijkheden bepalen de focus van het jeugdcentrum. Jongeren worden er begeleid en opgeroepen om een actieve rol op te nemen ten dienste van de buurt. In ruil krijgen ze een studiebeurs en een plaats om te slapen en wat te eten. Twee weken leefden we intens mee met de lokale jongeren. Wat zij er doen, is ongelofelijk!

Maendeleo is een project naar ons hart en dat willen we, samen met jullie, verder steunen! Samen organiseren we een WarafikiWalk 2.0 (tweede editie) in Geraardsbergen ten voordele van Maendeleo. We gaan wandelen voor het goede doel en zoeken mensen die een sponsoring willen doen voor onze inspanning. Daarmee willen we de werkingskosten van Maendeleo en de studiekosten van de straatkinderen steunen.

Je kan een kilometer-stappen sponsoren voor € 2. We wandelen zo’n 10 kilometer. Je kan zoveel kilometers sponsoren of laten sponsoren als je wil. Met elk veelvoud van € 46 dat we inzamelen, kunnen we een kind een jaar naar de lagere school sturen!

Dit is een initiatief van de Warafiki: Amelie Vandenberghe, Elize Janssens, Luka Arndt, Sara Beckers, Marle Verhaege, Thibault Vanhaverbeke, Christophe 't Kint, Arthur Ducheyne, Luc Bemelmans, Annelies Smekens en Bert Schrever.Meer info: https://fracarita-belgium.org

Team leden:

Geen leden gekoppeld

Deel deze pagina:

Fracarita Belgium

Fracarita Belgium logo

Fracarita Belgium zet zich wereldwijd in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van de meest uitgestotenen. We werken voor 3 specifieke doelgroepen: kinderen, jongeren en volwassen die worden geconfronteerd met een handicap, met psychish lijden of een stoornis, of met gebrek aan onderwijs en opleiding. We zijn dus actief in de sectoren van orthopedagogie, geestelijke gezondheidszorg en onderwijs. Via samenwerking met lokale partners werken we aan de persoonlijke rehabilitatie van deze doelgroepen en aan hun sociale (re-)integratie in de maatschappij

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

 1. € 25,-14-05-2019A. Smekens
 2. € 568,-05-05-2019anoniem
  opbrengst Warafikiwalk 2.0

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Katrijn De Clercq


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciƫren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!