%
 • € 181,-
 • € 184,-

WarafikiWalk

 • Looptijd: van 14 maart 2018 tot 23 april 2018
 • Team: WarafikiWalk

Doneer nu

Arthur Du Cheyne

 • onbekend
 • -
 • 14/03/2018
 • 21/04/2018
 • € 181,-

WarafikiWalk

Ten voordele van studiebeurzen voor straatkinderen in Tanzania

Ik ben Arthur Du Cheyne uit Wachtebeke, leerling van het Sint-Laurensinstituut (Broeders van Liefde). In de zomer van 2017 nam ik deel aan de Inleefreis Maendeleo van Fracarita Belgium, de NGO voor ontwikkelingssamenwerking van de Broeders van Liefde. Ik kreeg groot respect voor het enthousiasme en de inzet van de vele jongeren die ik leerde kennen in Tanzania.We bezochten er namelijk Maendeleo, een jeugdcentrum voor straatkinderen in Kigoma. Daar heerst extreme armoede. Er leven veel straatkinderen en het jeugdcentrum neemt het voor hen op. Dit centrum doet dit echter op een heel eigenzinnige wijze. Niet wat de kinderen en jongeren tekort komen staat centraal, maar hun mogelijkheden bepalen de focus van het jeugdcentrum. Jongeren worden er begeleid en opgeroepen om een actieve rol op te nemen ten dienste van de buurt. In ruil krijgen ze een studiebeurs en een plaats om te slapen en wat te eten. Twee weken leefde ik intens mee met de lokale jongeren. Wat zij er doen is ongelofelijk!

Maendeleo is een project naar mijn hart en dat wil ik, samen met jullie, verder steunen! Samen organiseren we een WarafikiWalk in Spa (Ardennen) ten voordele van Maendeleo. Daarmee willen we de werkingskosten van Maendeleo en de studiekosten van de straatkinderen steunen. Je kan een kilometer-stappen sponsoren voor € 2. Je kan zoveel kilometers sponsoren of laten sponsoren als je wil. Met elk veelvoud van € 46 dat we inzamelen, kunnen we een kind een jaar naar de lagere school sturen!Meer info: http://fracarita-belgium.org/index.php?ID=37360&projectID=5

Deel deze pagina:

Fracarita Belgium

Fracarita Belgium logo

Fracarita Belgium zet zich wereldwijd in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van de meest uitgestotenen. We werken voor 3 specifieke doelgroepen: kinderen, jongeren en volwassen die worden geconfronteerd met een handicap, met psychish lijden of een stoornis, of met gebrek aan onderwijs en opleiding. We zijn dus actief in de sectoren van orthopedagogie, geestelijke gezondheidszorg en onderwijs. Via samenwerking met lokale partners werken we aan de persoonlijke rehabilitatie van deze doelgroepen en aan hun sociale (re-)integratie in de maatschappij

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

 1. € 5,-23-04-2018B. Meirsman
  Veel stapplezier, jongelui !
 2. € 5,-21-04-2018A. Van Wijnsberge
  Hey Arthur Hopelijk ben ik nog op tijd ;-P
 3. € 20,-21-04-2018A. Van Nieuwnehuyze
 4. € 48,-21-04-2018C. Du Cheyne
  Succes van de zusjes !
 5. € 46,-21-04-2018A. Du Cheyne
  Met plezier gedoneerd !
 6. € 46,-21-04-2018L. Van de Walle
  In naam van de ouders van Arthur wensen we jullie het allerbeste !
 7. € 6,-17-04-2018I. Kalmanova
 8. € 5,-17-04-2018J. Decoene

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Arthur Du Cheyne


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciƫren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!