%
 • € 420,-
 • € 2.000,-

WSM Nepal Express

Doneer nu

Hein Decabooter

 • 36 jaar
 • man
 • 16/12/2018
 • 15/03/2019
 • € 420,-

WSM Nepal Express

Actie Hein

Hoi, in het najaar 2019 ga ik met Wereldsolidariteit naar Nepal. Een actieve inleefreis in het land en de cultuur van de Nepalezen, ook tevens een kennismaking met de lokale partners van Wereldsolidariteit.

Voor deze kans engageren alle deelnemers zich om minstens 2.000 euro te verzamelen, als steun voor GEFONT en NTUC, lokale partners van Wereldsolidariteit in Nepal. Zij zetten zich in voor een leefbaar loon en sociale zekerheid voor sherpa's en gidsen. Zodat ook de meest kwetsbaren onder hen een menswaardig leven krijgen, in goede omstandigheden kunnen werken en naar de dokter kunnen wanneer nodig.

Er zijn nog veel uitdagingen voor beide partners, ik draag dus graag mijn steentje bij via verschillende acties. Hopelijk help jij ook door mij te steunen?
Meer info www.wereldsolidariteit.be/steun-ons/wsm-nepal-express | Contacteer mij via email heindecabooter@gmail.com of FB

Deel deze pagina:

WSM Nepal Express

WSM Nepal Express fotoEind 2019 organiseert Wereldsolidariteit West-Vlaanderen een uitdagende groepsreis naar Nepal. Het doel: financiële steun inzamelen voor de organisaties GEFONT en NTUC, lokale partners van Wereldsolidariteit. Zij zetten zich in voor een leefbaar loon en sociale zekerheid voor sherpa's en gidsen. Maar ook voor pottenbakkers, thuiswerkers, fabrieksarbeiders, arbeiders in horeca of transport, kleermakers, migrantenarbeiders en andere kwetsbare groepen. GEFONT en NTUC konden al heel wat realiseren voor de bevolking. Maar er zijn nog vele uitdagingen: te weinig arbeiders zijn op de hoogte van hun arbeidsrechten en hun recht op sociale bescherming; en wie z'n rechten niet kent, kan die ook niet afdwingen. Mensen worden door hun werkgever slecht behandeld, krijgen hun loon niet of te laat uitbetaald en moeten te lange dagen kloppen. GEFONT en NTUC verdedigen arbeidsrechten, staan arbeiders bij met juridisch advies en spannen rechtszaken aan. De minimumlonen in Nepal zijn veel te laag, een volgehouden pleidooi bij overheden is in Nepal van levensbelang, ook daarvoor zetten GEFONT en NTUC zich in. Deelnemers aan de WSM Nepal Express engageren zich om minstens 2.000 euro te verzamelen, als steun voor GEFONT en NTUC. Ze verzamelen dit bedrag vóór de start van de reis, bovenop de reiskosten. Lees meer..

Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale vzw

Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale vzw logo

Le texte français suit

Wereldsolidariteit wil waardig werk en sociale bescherming voor iedereen, overal in de wereld. Dat betekent: een job in ruil voor een leefbaar loon, toegang tot gezondheidszorg voor iedereen en een goede sociale bescherming voor wie niet kan werken. Wereldsolidariteit steunt daarom vakbonden, vrouwenorganisaties, jongeren- en ouderenbewegingen, mutualiteiten en coöperaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen met sociale bewegingen in België vormen zij een internationaal netwerk waar solidariteit echt telt. Als mensen door zich te verenigen voor hun rechten kunnen opkomen, bouwen ze samen aan hun toekomst en aan een sociaal rechtvaardige, inclusieve samenleving. Samen sta je sterker. En daar wordt iedereen beter van. www.wereldsolidariteit.be

Solidarité Mondiale veut un travail décent et une protection sociale pour tout le monde, partout dans le monde. Cela veut dire : un emploi en échange d’un salaire décent, l’accès à des soins de santé pour tou(te)s et une bonne protection sociale pour ceux qui ne sont pas en mesure travailler. Pour atteindre cet objectif Solidarité Mondiale soutient des syndicats, des organisations de femmes, de jeunes et d’aînés, des mutuelles et des coopératives en Afrique, Asie et Amérique Latine. Avec les mouvements sociaux en Belgique, ceux-ci forment un réseau international où la solidarité compte vraiment. Quand les personnes peuvent s’unir pour défendre leurs droits, ils travaillent ensemble à leur avenir et à une société juste et inclusive. Ensemble, nous sommes plus forts, toutes et tous. www.solmond.be

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

 1. € 50,-20-03-2019E. Claeys
 2. € 40,-03-03-2019H. Tuytens
  Moed bergop,geluk bergaf!
 3. € 40,-18-02-2019K. Cierkens
  Veel succes! En veel plezier in Nepal.
 4. € 40,-13-02-2019B. Tuytens
  Succes en niet te veel plat rijden! wanneer gaan we samen trainen Hein?
 5. € 40,-10-02-2019S. Van Steenbrugge
 6. € 40,-10-02-2019M. Spruyt
 7. € 40,-10-02-2019D. Vandebuerie
 8. € 40,-09-02-2019P. Wullaert
  Hein, succes met je initiatief
 9. € 40,-07-02-2019O. Vancoillie
  Succes Heinie en vergeet de wc rol niet voor in de bagage
 10. € 50,-19-12-2018S. Decabooter

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Hein Decabooter


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciëren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!