%
 • € 2.210,-
 • € 4.000,-

WSM Nepal Express - Chries & Jan

Doneer nu

Chries Retsin

 • onbekend
 • vrouw
 • 21/12/2018
 • 21/12/2018
 • € 2.210,-

WSM Nepal Express - Chries & Jan

In het najaar van 2019 trekt de vzw Wereldsolidariteit naar Nepal om er in de voetsporen van de sherpa’s te stappen. Wij krijgen de kans om deel te nemen aan deze actieve in- en beleefreis “NEPAL EXPRESS”.

Deze groepsreis geniet onze voorkeur omdat ze naast het reizen vooral ook een sociale meerwaarde biedt.  Wij engageren ons immers om per deelnemer minimum 2000 euro in te zamelen (totaal 4000 euro) als steun voor de partnerorganisaties van Wereldsolidariteit in Nepal: GEFONT en NTUC.  Deze lokale organisaties nemen het op voor sherpa’s, berggidsen, pottenbakkers, fabrieksarbeiders, horecapersoneel, kleermakers, migranten, boeren en hun gezinnen.

Nepal is het tweede armste land in Azië en dankzij de verkregen giften kunnen ze hun projecten daadwerkelijk realiseren: o.a. betere toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen, leefbaar loon en sociale zekerheid… Kortom: een menswaardiger bestaan!

Bij giften vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest voor belastingvermindering dat automatisch door Wereldsolidariteit wordt toegestuurd. Echter, iedere bijdrage helpt!

Meer informatie: www.wereldsolidariteit.be/steun-ons/wsm-nepal-express

Hartelijk dank om het project “Nepal Express” te helpen realiseren.

Chries  & Jan

Deel deze pagina:

WSM Nepal Express

WSM Nepal Express fotoEind 2019 organiseert Wereldsolidariteit West-Vlaanderen een uitdagende groepsreis naar Nepal. Het doel: financiële steun inzamelen voor de organisaties GEFONT en NTUC, lokale partners van Wereldsolidariteit. Zij zetten zich in voor een leefbaar loon en sociale zekerheid voor sherpa's en gidsen. Maar ook voor pottenbakkers, thuiswerkers, fabrieksarbeiders, arbeiders in horeca of transport, kleermakers, migrantenarbeiders en andere kwetsbare groepen. GEFONT en NTUC konden al heel wat realiseren voor de bevolking. Maar er zijn nog vele uitdagingen: te weinig arbeiders zijn op de hoogte van hun arbeidsrechten en hun recht op sociale bescherming; en wie z'n rechten niet kent, kan die ook niet afdwingen. Mensen worden door hun werkgever slecht behandeld, krijgen hun loon niet of te laat uitbetaald en moeten te lange dagen kloppen. GEFONT en NTUC verdedigen arbeidsrechten, staan arbeiders bij met juridisch advies en spannen rechtszaken aan. De minimumlonen in Nepal zijn veel te laag, een volgehouden pleidooi bij overheden is in Nepal van levensbelang, ook daarvoor zetten GEFONT en NTUC zich in. Deelnemers aan de WSM Nepal Express engageren zich om minstens 2.000 euro te verzamelen, als steun voor GEFONT en NTUC. Ze verzamelen dit bedrag vóór de start van de reis, bovenop de reiskosten. Lees meer..

Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale vzw

Wereldsolidariteit-Solidarité Mondiale vzw logo

Le texte français suit

Wereldsolidariteit wil waardig werk en sociale bescherming voor iedereen, overal in de wereld. Dat betekent: een job in ruil voor een leefbaar loon, toegang tot gezondheidszorg voor iedereen en een goede sociale bescherming voor wie niet kan werken. Wereldsolidariteit steunt daarom vakbonden, vrouwenorganisaties, jongeren- en ouderenbewegingen, mutualiteiten en coöperaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Samen met sociale bewegingen in België vormen zij een internationaal netwerk waar solidariteit echt telt. Als mensen door zich te verenigen voor hun rechten kunnen opkomen, bouwen ze samen aan hun toekomst en aan een sociaal rechtvaardige, inclusieve samenleving. Samen sta je sterker. En daar wordt iedereen beter van. www.wereldsolidariteit.be

Solidarité Mondiale veut un travail décent et une protection sociale pour tout le monde, partout dans le monde. Cela veut dire : un emploi en échange d’un salaire décent, l’accès à des soins de santé pour tou(te)s et une bonne protection sociale pour ceux qui ne sont pas en mesure travailler. Pour atteindre cet objectif Solidarité Mondiale soutient des syndicats, des organisations de femmes, de jeunes et d’aînés, des mutuelles et des coopératives en Afrique, Asie et Amérique Latine. Avec les mouvements sociaux en Belgique, ceux-ci forment un réseau international où la solidarité compte vraiment. Quand les personnes peuvent s’unir pour défendre leurs droits, ils travaillent ensemble à leur avenir et à une société juste et inclusive. Ensemble, nous sommes plus forts, toutes et tous. www.solmond.be

Lees meer..

Donaties & Communicatie

Laatste donateurs

 1. € 60,-23-05-2019F. Boonefaes
  2 kadootjes voor actie Jan en Chries ! 1. De kleine Clara reist mee met fiere meter ! Geboortekadootje. 1.Pieterjan is vandaag jarig ..wil absoluut géén kado omdat hij al alles heeft om gelukkig te zijn ..én zegt : als je persé iets wil geven ..geef dan aan goed doel !
 2. € 25,-17-03-2019M. Pollet
 3. € 50,-07-03-2019F. Vanhee
  Veel succes met jullie confronterende maar hopelijk mooie reis. Marleen & Frans
 4. € 50,-03-03-2019H. Herman
  Proficiat met uw engagement.
 5. € 100,-17-02-2019G. Deschacht
  Beste Chries en Jan, succes met jullie initiatief.
 6. € 40,-17-02-2019anoniem
 7. € 50,-16-02-2019Belfius Bank & Verzekeringen Oostkamp
 8. € 40,-15-02-2019R. Salembier
 9. € 40,-11-02-2019A. Janssens - Slos
 10. € 25,-10-02-2019M. Gregoire
Meer donaties tonen

Reacties

Geen reacties

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Chries Retsin


 
Actievoerders steken heel wat energie in de organisatie van hun fondsenwervingsactie. Ze appreciëren erg uw vrijgevigheid.
Wist u dat u ze nog extra kan helpen door de actie te delen. U kan heel makkelijk met de knoppen hierboven de actie delen op uw Facebook pagina (en er zelf een commentaar aan toevoegen), op Twitter, etc. of per email. Op die manier kunnen de giften ten voordele van het gekozen goede doel vermenigvuldigd worden.
Beter nog, u kan zelf ook een actie opstarten ten voordele van een goed doel van uw keuze!