Welkom bij dono.be | Kom in actie en doneer online aan verenigingen
 

Hoe als team actievoeren?

Nadat je jezelf geregistreerd hebt en ingelogd bent in het systeem kun je bij het aanmaken van je actie aangeven of je individueel of als team (meerdere individuele acties voor dezelfde vereniging gekoppeld aan de teamactie) actie gaat voeren voor jouw of jullie favoriete vereniging.

 LET OP bij het aanmaken van teamacties!

Je moet altijd jullie teamactie laten aanmaken door iemand die de gezamenlijke actie gaat beheren via een emailadres dat bij jullie team hoort! Zorg dus dat je een uniek emailadres gebruikt voor de teamactie. Er is dus maar 1 persoon binnen het team die de team actie aanmaakt, de beheerder (moderator) van de teamactie.

Daarnaast kan de beheerder (moderator) van jullie gezamenlijke teamactie ook nog zelf zijn individuele actie aanmaken op een ander e-mailadres (bijvoorbeeld zijn eigen privé emailadres) en deze koppelen aan de team actie.

Nadat iemand de teamactie heeft aangemaakt, kunnen de individuele leden van het team, de individuele actievoerders, hun individuele actie koppelen aan de teamactie bij het aanmaken van hun eigen actie. Je hebt dan een eigen individuele actiepagina op DONO.be maar je bent ook als lid toegevoegd aan de teamactie pagina waarop jullie gezamenlijk laten zien hoeveel jullie als team opgehaald hebt. Vanuit het ledenoverzicht binnen de team actie kan men doorklikken naar de individuele acties zodat men ook kan zien hoeveel iedere individuele actievoerder opgehaald heeft.

Voorbeeld aanmaken gezamenlijke teamactie

12 medewerkers van het bedrijf Pietersen willen gezamenlijk een actie voeren voor CliniClowns. Hoe richt je dit nu in?

Medewerker 1 is de beheerder van het team en wil ook individueel actie voeren. Deze medewerker registreert zich op DONO.be met een TEAM actie en daarna nog eens als individuele actievoerder en koppelt zijn individuele actie aan de gezamenlijke team actie. Wat moet iedere medewerker nu precies doen?

  • Medewerker 1 registreert zich via het algemene emailadres van het bedrijf (info(at)pietersen.be bijvoorbeeld) en maakt de team actie aan, bijvoorbeeld genaamd [team pietersen].
  • Diezelfde medewerker 1 registreert zich (na uitloggen indien hij/zij ingelogd is) nog een keer maar nu met zijn eigen emailadres (medewerker1(at)pietersen.be) en maakt een individuele actie aan en koppelt deze individuele actie aan de team actie [team pietersen].
  • Alle overige medewerkers 2 t/m 12 registreren zich met hun eigen emailadres (medewerker2-12(at)pietersen.be) en maken een individuele actie aan en koppelen deze individuele acties aan de team actie [team pietersen].