Welkom bij dono.be | Kom in actie en doneer online aan verenigingen
 

Hoe maak ik mijn actie aan voor een vereniging?

Hieronder leggen we je uit hoe je jouw persoonlijke actie kunt aanmaken voor een vereniging. Via DONO.be is het mogelijk op 2 manieren je actie aan te maken voor jouw favoriete vereniging.

Optie 1:

Zoek jouw favoriete vereniging
Je zoekt eerst naar de vereniging waarvoor je actie wil voeren. Hoe doe je dit? Laten we als voorbeeld CliniClowns nemen. Geef op de zoekpagina CliniClowns bij zoeken in en druk op het vergrootglas [zoeken]. In het gevonden overzicht zie je CliniClowns staan. Kies hier direct voor KOM IN ACTIE of klik op lees meer. Je komt nu op de individuele pagina van de gekozen vereniging uit. Daar zie je de optie KOM IN ACTIE aan de rechterkant staan. Klik hier op en de volgende stap is het registreren van je gegevens. De vereniging zal in de vervolgstappen al voorgeselecteerd zijn.

Stap 1 Registreer jezelf
Nadat je gekozen hebt voor KOM IN ACTIE op de individuele vereniging pagina binnen DONO.be kom je bij het registratieformulier uit waar je vervolgens al je gegevens op het aanmeldformulier kunt invullen. Als je klaar bent kom je bij de volgende stap uit.


Stap 2 Actie aanmaken
Jouw favoriete vereniging is voorgeselecteerd (zie stap 1). Bedenk nu een aansprekende titel voor je actie en vertel wat je precies gaat doen. Upload voor zover mogelijk een foto van jezelf en eventueel een youtube filmpje. Geef het streefbedrag in dat je denkt op te halen met jouw persoonlijke actie voor jouw vereniging. Klik vervolgens op ‘bewaren’ en je actie staat online! Dat is alles. Nu alleen nog maar ACTIE VOEREN!

Optie 2:

  1. Registreer jezelf
  2. Actie aanmaken

Stap 1 Registreren
Voor je in actie kunt komen voor jouw favoriete vereniging moet je jezelf registeren bij DONO.be. Klik op de homepage linksboven op ‘Registreer’ of klik op de button ‘Start je eigen actie’. Weet je genoeg en wil je nu direct je actie online gaan zetten, Klik dan hier.

Op het registratieformulier kun je vervolgens al je gegevens invullen, tik de controle code over en druk op de button. Als je klaar bent kom je bij de volgende stap uit.


Stap 2 Actie aanmaken
Jouw favoriete vereniging is nog niet voorgeselecteerd voor je en je moet nu eerst jouw favoriete vereniging kiezen uit de dropdown list. Is dit te moeilijk voor je? Gebruik dan optie 1 om je actie voor jouw favoriete vereniging aan te maken of kies onder de dropdown list voor [Vereniging zoeken] Bedenk nu een aansprekende titel voor je actie en vertel wat je precies gaat doen. Upload voor zover mogelijk een foto van jezelf en eventueel een youtube filmpje. Geef het streefbedrag in dat je denkt op te halen met jouw persoonlijke actie voor jouw vereniging. Klik vervolgens op ‘VERSTUREN’ en je actie staat online! Dat is alles. Nu alleen nog maar ACTIE VOEREN! 


Hoe maak ik mijn donopagina op?
Je moet zoveel mogelijk je donopagina up to date houden. Klik helemaal boven in voor Ingelogd als [je naam] als je ingelogd bent en voeg foto's, blogs, avatars en meer informatie over je actie toe.


Hoe voer ik actie?
Nu ja actie online staat als je een van voorgaande 2 opties hebt gebruikt kun je beginnen met het te vertellen aan al je bekenden waaronder je familie, vrienden en collega’s. Vraag ze of ze jouw actie willen steunen en daarmee jouw favoriete vereniging waarvoor je actie voert! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de ‘Tip een Vriend’ optie gebruiken op je donopagina. Wil je tips hoe je jouw actie tot een groot succes kunt maken? Ga dan naar ‘Tip een vriend’ in het hoofdmenu of klik hier.

Heel veel succes met je actie op DONO.be! Wil je je direct laten registreren als actievoerder? Klik dan hier.