Welkom bij dono.be | Kom in actie en doneer online aan verenigingen
 

Hoe zit het met mijn privacy als donateur?

Wij tonen op DONO.be minimaal de namen van de actievoerders en de donateurs. Iedere donateur kan tijdens het doneren kiezen anoniem te doneren. Wil je dus niet als donateur met je naam op de website staan doneer dan anoniem. Daarnaast is het zo dat je naam alleen geen privacy gevoelige informatie bevat. Iedereen kan een naam gebruiken bij het doneren en als hier bijvoorbeeld J. Cruijff staat wil dit niet zeggen dat dit Johan Cruijff is. Hetzelfde geldt voor jouw naam. Er kunnen honderden mensen dezelfde naam hebben en al is het een unieke naam dan kan het zo zijn dat iemand deze naam bij het doneren ingevoerd heeft. Dit wil dus niet zeggen dat jij dit bent. Dus alleen een naam waarbij de voornaam afgekort is met de beginletter wordt niet beschouwd als privacy gevoelige informatie en tonen wij dus op onze websites. Alle overige privacy gevoelige informatie van donateurs wordt niet openbaar getoond op de website. 

Mocht(en) bepaalde donateurs hoe dan ook dat hun naam verwijderd wordt van internet en hun donatie omgezet wordt naar een anonieme donatie dan doen wij dit op aanvraag per individuele donateur. Iedere donateur kan daartoe een e-mail sturen naar info(at)dono.be met daarin de datum van zijn/haar donatie, het bedrag en aan welke vereniging is gedoneerd via welke naam. Als we al deze informatie ontvangen hebben kunnen we de desbetreffende donatie opzoeken en naar anoniem omzetten. Let er op dat we goed zullen controleren of de e-mail waarvan de aanvraag tot het anoniem maken van de donatie wordt gedaan zullen controleren met het eventueel opgegeven e-mailadres bij de desbetreffende donatie.

Gegevens van Donateurs worden niet doorgespeeld aan andere derden dan aan de Aangesloten Vereniging waaraan de Donateur heeft gedoneerd en aan PAY wat de banktransactiegegevens betreft.